Handige gadgets voor de veiligheid

Aan de dag van vandaag kun je niet meer zomaar iedereen vertrouwen. De tijd dat je de achterdeur open kon laten staan terwijl je even de kinderen uit school gaat halen is voorbij. Het is ook niet voor niets dat steeds meer mensen allerlei gadgets aanschaffen die bijdragen aan een betere beveiliging van hun woning. In dit artikel kun je lezen welke gadgets kunnen bijdragen aan een betere beveiliging van je woning.

Welke soort gadgets zijn er allemaal verkrijgbaar?

Wanneer je op zoek gaat naar gadgets die bijdragen aan een betere beveiliging van je woning kom je van alles tegen. Zo zijn er onder andere camera’s, video deurbellen, smart home verlichting en speciale veiligheidssloten verkrijgbaar.

Deurslot met een code

Eén van de gadgets die je aan kunt schaffen voor een betere beveiliging van je woning is een slim deurslot. Slimme deursloten worden ook wel smart locks genoemd. Door een slim deurslot op je voordeur te plaatsen, is het niet langer meer nodig om een reservesleutel onder de deurmat te verstoppen.

Zo’n deurslot maak je namelijk eenvoudig open met behulp van een app op je smartphone of door het invoeren van een code. Door een slim deurslot op je voordeur te plaatsen, wordt het voor inbrekers een stuk lastiger om je woning binnen te dringen.

Een videocamera

Ook een videocamera is een handige gadget die bij kan dragen aan een betere beveiliging van je woning. Een voorbeeld van zo’n videocamera is de Ring camera. Deze camera is verkrijgbaar in verschillende soorten.

Zo kun je een camera voor binnen aanschaffen, maar ook een camera voor buiten die is voorzien van verlichting behoort tot de mogelijkheden. Tevens zit er in de video deurbel van Ring ook een camera verwerkt. Met behulp van zo’n camera kun je op ieder gewenst moment zien wat er in- of rondom je woning gebeurt.

Hue verlichting

Een andere handige gadget die kan bijdragen aan een betere beveiliging van je woning is de Hue verlichting. De Hue verlichting van het merk Philips kun je namelijk eenvoudig bedienen vanaf je smartphone of tablet. Hierdoor is het mogelijk om terwijl je niet thuis bent je verlichting in of rondom je woning aan te zetten.

Zo lijkt het voor inbrekers net of je thuis bent terwijl je misschien wel aan het werk bent of een avondje bij vrienden doorbrengt. Ook kun je deze verlichting in allerlei gewenste kleuren instellen. Zo kun je kiezen voor warm witte verlichting, maar ook blauwe of rode verlichting is mogelijk. De Hue verlichting is ook voor buitenshuis verkrijgbaar.

De Hue buitenlampen kun je ook geheel naar wens instellen. Het is zelfs mogelijk om hier een bewegingssensor aan te koppelen. Op het moment dat er dan een ongewenste bezoeker in je tuin loopt springt de verlichting aan. Dit schrikt enorm af waardoor de kans op een inbraak in je woning af zal nemen.

Er zijn dus veel gadgets die kunnen bijdragen aan een veiliger gevoel in je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *