Wat is een gadget

Iedereen weet tegenwoordig wel wat een gadget is, namelijk een redelijk slim apparaat dat bepaalde functies uitvoert. De meeste gadgets zijn dan ook dusdanig ontworpen om ons te helpen bij het voltooien van allerhande taken of om iets nuttigs voor ons te doen.

Zo’n gadget is over het algemeen van klein formaat, praktisch en tegelijkertijd behoorlijk nieuw.

Een gadget is tegenwoordig een groot verzamelwoord voor allerlei handige apparaten. Er bestaan daarom duizenden gadgets met verschillende functies en gebruiksmethoden.

Wat zijn elektronische gadgets?

Al deze verschillende door technologie aangedreven apparaten helpen ons veelal om een taak sneller uit te voeren. Ze zijn meestal bijzonder nuttig in alle facetten van ons leven, dus bij zaken doen, het huishouden, of in het onderwijs. Hun bruikbaarheid is daarbij vaak van onschatbare waarde. Daarnaast kunnen het ook goede promotieartikelen zijn doordat gadgets makkelijk te bedrukken zijn.

In het onderwijs helpen ze studenten bijvoorbeeld om beter te leren en stellen ze docenten in staat fantastische lezingen te geven. Deze gadgets omvatten onder meer laptops, Bluetooth luidsprekers, draagbare harde schijven en onze geliefde smartphones.

De revolutie van een gadget

Veel gadgets, zoals onze moderne mobieltjes, hebben een complete revolutie teweeggebracht in de manier waarop we de dingen in ons dagelijkse leven doen. Dankzij de smartphones kunnen we nu onderweg e-mails verzenden, foto’s van een zeer hoge kwaliteit maken en deze daarna heel simpel uploaden plus op social media delen. Dit allemaal rechtstreeks vanaf onze mobiele telefoons.

Er moet echter wel opgemerkt worden dat naarmate een gadget op grotere schaal en steeds algemener gebruikt wordt, het door velen niet langer als een gadget wordt gezien. Gadgets hebben om deze reden doorgaans een ingenieuzer ontwerp dan de huidige technologie.

Maar wat is wel of niet (meer) een gadget?

Technisch gezien zouden tal van technologische apparaten van een kleiner formaat als een gadget aangemerkt kunnen worden, zoals het al snel het geval is bij een ultra-moderne smartphone met een vouwscherm, of een Nintendo Switch.

Maar als je aan een afstandsbediening, Walkman, iPod, PDA, rekenmachine, LCD horloge, enzovoort denkt, dan is dit veelal niet (meer) het geval. Afgezien van een smartwatch zijn deze veelal technologisch achterhaald en zijn het in plaats van moderne gadgets nu iconische apparaten van vroeger geworden.

De gadgets van de toekomst

Wat zijn dan wel gadgets te noemen die onze toekomst zullen bepalen of vergezellen? Je zou hierbij bijvoorbeeld kunnen denken aan een echt intelligente AI robothond die te trainen is, op gebaren gebaseerde handschoenen voor computergebruik, een oprolbare mobiele telefoon of een smartphone in de vorm van een aanraakgevoelige projectorachtige gadget die een bruikbaar scherm op jouw huid, kleding of een ander oppervlak kan projecteren.

Niemand weet echt precies hoe de toekomst van gadgets eruit zal komen te zien. Eén ding zal absoluut zeker zijn: de aankomende tech innovaties zullen talrijk en opzienbarend zijn, en hopelijk allemaal hier bij Planet Gadget te bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *