Welke kleur gordijnen kiezen?

Gordijnen kopen? Denk, voordat je een gekleurd gordijn kiest, na over de uitstraling die je je interieur wilt geven. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar gordijnen voor een landelijke, eigentijdse of kosmopolitische levensstijl? Bekijk lifestyles en ontdek welke lifestyle het beste bij jou past. weet je niet waar je lifestyles kunt vinden? Bekijk dan deze pagina. Denk ook aan de grootte van je ramen: heb je gordijnen nodig voor kleine of grote ramen? Afhankelijk van de maat is het goed om vooraf te checken hoeveel aandacht je aan de gordijnen wilt besteden. Ook de kleur van je muur is belangrijk: de gordijnen moeten natuurlijk goed bij elkaar passen. Aan witte muren hang je meestal gordijnen van een andere kleur dan bijvoorbeeld een grijze muur.

Bijpassende kleuren

Bent u van plan uw woning te renoveren? Of wil je je huidige gordijnen veranderen? In beide gevallen moet u nadenken over welke kleur gordijnen u moet kiezen.

Hoe kleuren combineren?

De gouden regel voor kleurafstemming is om te beginnen met de kleinste reeks materialen en over te gaan naar de grootste reeks materialen. Het is het beste om eerst de vloerkleur te kiezen, dan de gordijnen en dan de muurkleur. Ideeën nodig voor kleurencombinaties?

Hieronder enkele handige kleurtips:

Probeer zowel lichte als donkere kleuren in je palet op te nemen. Je kunt mooie contrasten creëren, bijvoorbeeld met donkere gordijnen tegen wit, lichte gordijnen tegen grijs of lichte gordijnen tegen een donkere muur. Heb je veel grijstinten in je interieur? Kies dan minimaal één felgekleurd accent. Zo zijn rode of lichtblauwe gordijnen tegen een grijze muur een goede keuze. Hou je van interieurs met veel felle kleuren? Kies een neutrale kleur die ervoor zorgt dat je terug blijft komen, zoals grijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *