Beste gadgets voor jonge kinderen

Technologie heeft haar weg gevonden naar speelgoed voor kinderen van alle leeftijden, en er bestaat zelfs technisch speelgoed voor kinderen zonder schermen. Jazeker dames en heren of jongens en meisjes… ze bestaan echt wel hoor! Deze tech gadgets van allerlei speelgoedfabrikanten helpen jouw kids evenzo om hun levensvaardigheden en belangrijke kennis te ontwikkelen.

Plus wat al dit fijne technische speelgoed bij de kinderen bereikt, is dat ze er zowel plezier mee hebben, er mee leren en op dezelfde wijze aangenaam door geïnspireerd worden. Hieronder vind je een aantal van Planet Gadget favoriete tech gadgets voor jonge kinderen.

Een Lego treinset van de nieuwe generatie

Zelfs kinderen vanaf twee jaar kunnen al verliefd op Lego worden, want deze unieke Duplo tech treinset spreekt zelfs tot de verbeelding van bijna alle jonge kids. Hoe? Omdat het een behoorlijk slimme treinset is die via een daaraan gekoppelde smartphone-app de richting plus snelheid van de trein kan regelen.

Deze speelgoedset bevat daarnaast handige slimme panelen die de sensor van de trein ‘leest’ als deze hier overheen rijdt, waardoor hij of in de tegenovergestelde richting gaat rijden of door tijdelijk even te stoppen gaat ‘bijtanken’, of de ingebouwde koplampen aan- of uitzet. Dit is wel een heel leuke manier om zelfs jonge kinderen iets over oorzaak en gevolg te leren, één van die fundamentele principes van zoveel studierichtingen later in het leven.

De leerzame Fisher-Price Code-de-rups

Dit is een prachtige gadget voor peuters dat er niet alleen uitziet alsof het zeker tegen een stootje kan, maar het leert de kleintjes tevens iets over fundamentele codering concepten. Als jouw dreumes op de leeftijd van al kunnen spreken is maar nog niet op de kleuterschool zit, dan is dit tech speelgoed ideaal om oorzaak en gevolg te leren kennen, wat essentieel te noemen is voor een algemene interesse in het leven.

De Code-de-rups biedt meer dan 1.000 mogelijke combinaties van allerlei commando’s die al de geautomatiseerde bewegingspatronen van dit bijzondere speelgoed dicteren. Dit biedt alle jonge peuters een prachtig veelzijdig speeltje, waar ze telkens weer keer op keer naar zullen grijpen om er meer mogelijkheden mee te ontdekken.

De educatieve Osmo Little Genius Starter Kit

Deze kit van Osmo geeft vorm aan allerlei basislessen voor jonge kinderen tussen de 3 en 5 jaar oud. Het bevat een kleine, naar beneden gerichte spiegel, een standaard, een speelmat, 38 siliconen ringen en stokjes om letters en vormen te maken, plus ook nog eens 19 kostuums en een personage bord voor de twee aankleedspellen die bij deze prachtige educatieve gadget set geleverd worden.

Het vereist een tablet, zoals een compacte iPad of Android variant, want zo maakt het verbinding met de app van Osmo. De spiegel schuift vervolgens over de camera van jouw tablet, zodat dit apparaat jouw creaties kan ‘zien’ en ze met één van de spellen van Osmo kan verbinden.

Er bestaan vier gratis apps die compatibel zijn met de starterkit uit de doos: ABC’s en verhalen die leerzaam zijn, en daarnaast een kostuum feest plus een magische belevenis die meer experimentele ervaringen aanbieden.

Een VTech Kidizoom Duo DX camera voor ontdekkingstochten

Speciaal voor stoere kids van 3 maanden tot 9 jaar biedt de VTech Kidizoom camera jouw kind een eerste blik op het veelzijdige fotografie leven en zorgt tevens voor urenlang vermaak. Met twee camerastanden die tussen de voorste en achterste lens schakelen kan, is de DUO DX perfect voor jeugdige selfies en biedt het daarnaast ook nog een 4x digitale zoom, een ingebouwde flitser, vijf games plus instellingen voor een ouderlijk toezicht om de speeltijd van de ingebouwde games te beperken.

Het 2.4 inch TFT scherm is aan een 1.92 megapixel sensor gekoppeld voor het maken van foto’s, die allemaal in het ingebouwde geheugen van 256 MB opgeslagen kunnen worden. Er is tevens ruimte voor een geheugenuitbreiding via een microSD kaart. Om de batterijduur te verlengen (vier AA batterijen), wordt deze heel kindvriendelijke camera automatisch uitgeschakeld als het gedurende drie minuten niet gebruikt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *