De nieuwste aroma diffuser in 2022

Heb je ooit wel eens een geur geroken die je direct terugvoerde naar een belangrijk moment in jouw leven? Dat is zeer goed mogelijk, want ons reukvermogen is namelijk ongelooflijk krachtig. Geuren kunnen heel levendige herinneringen en emoties oproepen. En ze doen dat zelfs op een meer dwingende manier dan welk ander zintuig dan ook! Geur is de meest primitieve van alle zintuigen. 

Welkom in de wereld van aromatherapie

We kunnen daarnaast wellicht allerlei geuren bedenken die specifieke herinneringen oproepen. En zo kunnen we jou alsook in de wereld van aromatherapie verwelkomen. Als een toegangspoort tot bijvoorbeeld een meer ontspannen leven, kunnen etherische aroma diffusers zelfs het verschil maken tussen een gespannen versie van jou of jij als een rustiger persoon.

Afgezien van het identificeren van aangename kalmerende geuren, hebben onderzoeken verder ook aangetoond dat sommige veel voorkomende essentiële oliën ook op andere manieren kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het verhogen van het energieniveau, de spijsvertering bevorderen, de focus verbeteren, de immuniteit verhogen, en nog veel meer.

Elke kamer aangenaam transformeren

Met zulke krachtige aroma’s tot je beschikking, kun jij je essentiële oliën en aroma diffuser dan ook gebruiken om elke kamer prettig te transformeren. Dit is dan ook de reden waarom zoveel mensen in 2022 dol op diffusers zijn: ze helpen namelijk bij het creëren van een heel aangename omgeving die geweldig ruikt en zelfs bij je eigen stemming past.

Aroma diffusers zijn de laatste jaren heel populair geworden. Je ziet ze daarom bij veel mensen thuis, in kantoorruimtes, in wachtruimtes, enzovoort. De daarin gebruikte essentiële oliën kunnen zoals reeds gemeld allerlei kalmerende, rustgevende, verkwikkende en stress verlichtende voordelen bieden.

En dan zijn er natuurlijk ook nog al die persoonlijke associaties die een geur op kan roepen. Iets wat op zich heel interessant is: want de dingen die we ruiken, roepen hierbij diverse emoties op, zelfs voordat we deze geur echt identificeren.

Wat voor aroma diffuser uit te kiezen?

Welnu, de beste aroma diffuser voor jouw behoeften zal degene zijn die het beste bij jouw interieur of je levensstijl past. Als jij per slot van rekening een diffuser met een prachtig design uitkiest, dan weet je dat jij deze ook regelmatig zult gebruiken. Aroma diffusie is immers een heel multi-zintuiglijke ervaring die door kleur, textuur en vorm versterkt wordt. 

De design esthetiek speelt zodoende een grote rol bij het uitkiezen van de beste aroma diffuser voor jouw ruimte. Verder is het zo dat de grootte eveneens niet heel erg belangrijk is. Denk daarentegen natuurlijk wel aan de kwaliteit plus het onderhoud ervan. En dat het apparaat lekker stil z’n werk doet.

Hoe een aroma diffuser te gebruiken

Dit is heel simpel. Nadat je het apparaat hebt aangesloten, moet je in veel gevallen de tank met water vullen en hier ongeveer 10 tot 15 druppels essentiële olie aan toe voegen. Stel vervolgens de timer in, druk op de aan/uit knop en geniet!

Enkele interessante geuren om te proberen

Hoewel er geen garanties voor bestaan, zijn hier enkele voorstellen voor aromatische verbindingen en de daarbij bijbehorende stemmingen. 

Citroen – Men denkt dat de schone, verfrissende geur van citroen het zelfvertrouwen verhoogt, stress vermindert en welzijn en kalmte bevordert.

Pepermunt – Deze geur is over het algemeen verkwikkend. Pepermunt is een geur die jou volgens onderzoek ‘s ochtends sneller wakker kan maken. Plus atleten zouden er evenzo sneller door kunnen rennen en ook nog eens meer push-ups kunnen doen!

Jasmijn – De Jasmijn geur wordt veelal als een slaapmiddel erkend. Het leidt tot een rustigere nachtrust en evenzo een grotere alertheid na het ontwaken.

Rozen – De rozengeur, het symbool van liefde, kan jou helpen om diverse herinneringen vast te leggen! Deze geur stimuleert namelijk tijdens het leren van een taak en leidt ook nog eens tot een betere herinnering de dag erna.

Lavendel – Lavendel wordt al heel lang om haar ontspannende eigenschappen gewaardeerd. Een blootstelling aan de lavendelgeur kan bijvoorbeeld jouw hartslag verlagen, waardoor het perfect is om hiermee voor het slapengaan te ontspannen.

Conclusie

Een aroma diffuser voor het gebruik van etherische olie is ook in 2022 een zeer nuttige aanvulling in ieder huis of ruimte. Maar je moet hierbij wel zorgvuldig het juiste apparaat uitkiezen en de daarbij behorende essentiële oliën, om er zo zeker van te zijn dat jij er eentje krijgt die precies voor jouw behoeften geschikt is. Het is leuk om bij een waardebon bijvoorbeeld een origineel cadeautje te bedenken als geschenk.